Πέρασε και από τη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός

Πέρασε και από τη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός

Την 17η νίκη του σε 20 αγωνιστικές στη Super League σημείωσε ο Ολυμπιακός που νίκησε στη Ριζούπολη τον Απόλλων Σμύρνης με 3-1. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν ο Χασάν στο 31’ και στο 93’ και ο Εμβιλά στο 72’, ενώ για τον Απόλλων μείωσε ο Ντάουντα στο 90’.

Λίγες καλές φάσεις έγιναν στο πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 19’ με την κεφαλιά του Χασάν που απέκρουσε ο Βέρχουλστ. Στο 26’ ο κίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε το φάουλ του Φορτούνη αλλά πέντε λεπτά αργότερα (31’) οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα. Στη σέντρα του Ανδρούτσου ο Ντομίνγκες απέτυχε να διώξει και ο Χασάν από κοντά άνοιξε το σκορ 0-1. Στο 37’ ο Βέρχουλστ από λάθος έδωσε στον Χασάν, αλλά κατάφερε να σώσει το πλασέ του Αιγύπτιου.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και να δημιουργεί λίγες αλλά καλές φάσεις όπως στο 57’ που ο Μπρούμα πέρασε στον Χασάν την κάθετη πάσα, αυτός πέρασε τον Βέρχουλστ αλλά η μπάλα είχε βγει. Στο 65’ ο Ιωαννίδης απείλησε με κεφαλιά για τον Απόλλωνα αλλά μπλόκαρε ο Σα. Στο 72’ ο Εμβιλά με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-2 «κλειδώνοντας» τη νίκη του Ολυμπιακού που συνέχισε να χάνει ευκαιρίες στο 79’ με τον Ρέαμπτσιουκ (79’), τον Χασάν στο 85’ και τον Σεμέδο στο 88’. Στο 90’ οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ σε 2-1 με κοντινή προβολή του Ντάουντα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (93’) ο Χασάν διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μπεντινέλι, Τσαμπούρης, Καραγκούνης – Καμαρά, Ανδρούτσος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βερχούλστ, Βιτλής (84’ Βάρκας), Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (77’ Κιτόκο), Σλίβκα, Τσαμπούρης, Κολ (84’ Καραγκούνης), Μπεντινέλι (77’ Χουχούμης), Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58’ Εμβιλά), Βρουσάι (63’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (63’ Πέπε), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Χασάν.

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση