Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Share this

Συναγερμός στον Νομό Ιωαννίνων, καθώς αγνοείται η τύχη διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τελευταίο στίγμα σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε πετώντας πάνω από τις πηγές του Αώου, προς Μέτσοβο. Έκτοτε έχει χαθεί η επικοινωνία κι έχει δοθεί εντολή για έρευνα για τον εντοπισμό του.

Όπως αναφέρει ως «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» το Epiruspost, το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων Ζαγορίου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου κι ένα CL 415 από τη Θεσσαλονίκη.

Share this

Αφήστε μια απάντηση