Έλαμψε ο Αστέρας στη Κρήτη

Έλαμψε ο Αστέρας στη Κρήτη

Νικηφόρα πέρασε από το Ηράκλειο ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 1-0 στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 15’ ο Τζίμας.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον ΟΦΗ στο 15ο λεπτό όταν το μακρινό σουτ του Φερνάντεθ απέκρουσε χλιαρά ο Βάτερμαν αλλά ο Τζήμας με κοντή προβολή άνοιξε το σκορ 0-1.

Ο ΟΦΗ κυριάρχησε στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση χάνοντας όμως αρκετές ευκαιρίες. Στο 21’ ο Σαρδινέρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι άουτ, ενώ στο 24’ το πλασέ του Μεγιάδο έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 36’ ο Στάικος με «κεραυνό» έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και στο 45’ ο Τσιφτσής μπλόκαρε το φάουλ του Νέιρα.

Ο Αστέρας έψαξε το δεύτερο γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους (48’) με τον Κρέσπι, όμως ο Βάτερμαν μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60’) ο Σαρδινέρο ανατράπηκε από τον Καπίγια μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Κουτσιαύτης πήρε πίσω το πέναλτι, μετά από υπόδειξη του VAR, που έδειξε πως υπήρξε οφσάιντ από τον Στάρτζεον στην αρχή της φάσης.

Στο 71’ ο Βάτερμαν απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Κρέσπι κρατώντας τον ΟΦΗ στο παιχνίδι, ενώ στο 76’ ο Τσιλιανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας μέσα στη περιοχή πάνω στον Τσιφτσή. Τεράστια ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 86’ όταν ο Τσιφτσής δεν μπλόκαρε σταθερά τη σέντρα του Σολίς και ο Τσιλιανίδης από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: Βούρος, Μεγιάδο, Νέιρα – Γκαρσία

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Ουές (82’ Γρίβας), Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Σολίς), Μεγιάδο (74’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Στάικος (53’ Τσιλιανίδης), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Καστάνο, Σουάρεθ, Τασουλής (84’ Άλβαρες), Μουνάφο (57’ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (77’ Χριστόπουλος), Λέο Τιλίκα (46’ Κρέσπι), Τζίμας (57’ Ριέρα), Φερνάντεθ.

 

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση