Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Μαγνησία – Οι προδιαγραφές

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Μαγνησία – Οι προδιαγραφές

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία και εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων είχε η  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Enterprise Greece, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Γιώργο Φιλιόπουλο, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, για τις προδιαγραφές – κριτήρια, που έχει θέσει η εταιρεία Next e.GO για την έκταση αλλά και για τον χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην χώρα μας.

Ο κ. Φιλιόπουλος ανέφερε στην κ. Μακρή, διεξοδικά, ότι οι υπηρεσίες του προχώρησαν, τις τελευταίες ημέρες, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο έργου της επενδύτριας εταιρείας Next e.GO, στην διαμόρφωση ενός αρχείου τύπου Excel, το οποίο περιλαμβάνει βασικά στοιχεία των προδιαγραφών, που θέτει η εταιρεία, με προκαθορισμένες, προς συμπλήρωση, επιλογές. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι εξαιρετικά κρίσιμη αλλά και ουσιαστική προκειμένου η πληροφορία, που θα συγκεντρωθεί, να είναι τυποποιημένη και ομογενοποιημένη, τόσο για την διευκόλυνση όσων προτίθενται να εκδηλώσουν ή έχουν, ήδη, εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν, στην περιοχή τους, το εργοστάσιο όσο και για την ταχύτερη και βέλτιστη αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν εάν διαθέτουν έκταση μεταξύ 80.000 – 100.000 τ.μ. σε βιομηχανική ή μη περιοχή, εάν υπάρχει πρόσθετος χώρος έκτασης τουλάχιστον 12.000 τ.μ. προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευσης, εάν στον χώρο υπάρχουν υφιστάμενες υποδομές κατάλληλες να χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν χώρους γραφείων για τουλάχιστον 200 άτομα, εάν υπάρχουν μεταφορικές  διασυνδέσεις για την υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), ελάχιστη τροφοδοσία ηλεκτροδότησης 15 kVA (MW) και ευρυζωνικότητα διαδικτύου 1000 Mbit/s. Πέραν των παραπάνω, οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν, στην αγγλική γλώσσα, πρόσθετο πληροφοριακό υλικό, σε ηλεκτρονική μορφή, για περαιτέρω υποστήριξη  της υποψηφιότητάς τους στην  αξιολόγηση.

Η κ. Μακρή, τονίζοντας, για ακόμη μία φορά, τόσο την καταλληλόλητα του Ν. Μαγνησίας, λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και της εγγύτητάς του  με εξαιρετικά σημαντικούς μεταφορικούς κόμβους της χώρας, υπερθεμάτισε για  το ενδιαφέρον του Ν. Μαγνησίας να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή δεδομένης της σπουδαιότητάς της για την περαιτέρω ολιστική, παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού.

Ευχαρίστησε, δε, θερμά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γ. Φιλιόπουλο για την διαθεσιμότητά του αλλά και για την ενδελεχή ενημέρωση που, κάθε φορά, της παρέχει, ενώ δεν παρέλειψε να τον διαβεβαιώσει ότι θα συνεργασθεί, αμέσως, με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προετοιμαστούν, κατάλληλα και επαρκώς, και να υποβάλουν, έγκαιρα, τις προτάσεις τους.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση