Σταμπουλίδης: Το σχέδιο για άνοιγμα της αγοράς από 18/1

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αποκάλυψε ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διευκρινίζοντας ποια καταστήματα θα λειτουργούν με click away και ποια με click in shop.

«Το σχέδιο μας που θα διευκολύνει και τους ειδικούς, αλλά και την αγορά να πάρει ξανά μπροστά, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παράδοση εκτός (click away), όπως ίσχυε πριν τις γιορτές. Kαι η ένδυση, η υπόδηση και η χρυσοχοΐα να λειτουργήσει με ραντεβού και αγορά μέσα από το κατάστημα, καθώς με το click away ο τζίρος σε αυτούς τους κλάδους ήταν μικρός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον skai, η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί αύριο η μεθαύριο σημειώνοντας ότι «η οικονομία χρειάζεται να αναπνεύσει και η αγορά εκπέμπει SOS».

Βασιλακόπουλος:  Αν το click in shop λειτουργήσει σωστά δεν θα έχουμε πρόβλημα

Έκκληση για «επιφυλακή» απηύθυνε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος προειδοποίησε πως με την οποιαδήποτε επαναφορά δραστηριότητας θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε τα σενάρια για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου λέγοντας με την μέθοδο του click inside είπε πως με τα στοιχεία που προκύπτουν από την περίοδο των γιορτών, «αν το “click in” λειτουργήσει πολύ προσεκτικά, δεν θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα».

Επεσήμανε ωστόσο ότι, «πρέπει να τεθεί χρονικό ραντεβού, δεν μπορεί να είναι 50 άτομα μέσα σε ένα μαγαζί».

Για το κρούσμα που εντοπίστηκε σε δασκάλα στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι, «έχει τεράστια σημασία να φορούν όλοι τις μάσκες τους κι η πιθανότητα μετάδοσης γίνεται πολύ μικρή, χωρίς να εκμηδενίζεται». «Ένα θετικό τεστ μας λέει ότι έχουμε τεστ. Ένα αρνητικό αφήνει 30% να έχω, άρα χρειάζεται δεύτερο τεστ», σημείωσε ο καθηγητής εκτιμώντας ότι στην προκειμένη περίπτωση «ο κίνδυνος να έχουν κολλήσει τα παιδιά είναι μικρός, πρώτον γιατί μόνο δυο μέρες λειτούργησε το σχολείο και δεύτερο- υποθέτω- φόραγαν μάσκες».

Σχετικά με το άνοιγμα και των υπόλοιπων τάξεων των σχολείων, είπε πως, «δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα ταυτόχρονα, γιατί όσο προσεκτικοί να είμαστε, θα υπάρξει αύξηση. Αν τα ανοίξουμε όλα μαζί, δεν θα ξέρουμε τις μας φταίει, έτσι δεν θα ξέρουμε τι να κλείσουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση