5 τρόποι να κοιμόμαστε βαθύτερα και να βλέπουμε πιο ευχάριστα όνειρα

Share this

Το στρες της καθημερινότητας συχνά μεταφέρεται στον ύπνο μας, οπότε δεν υπάρχει πάντα ένα εύκολο κόλπο για να αποφύγουμε τα στρεσογόνα όνειρα και τους εφιάλτες. Εντούτοις, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν ξαπλώσετε ώστε να διασφαλίσετε όσο μπορείτε περισσότερο έναν πιο ξεκούραστο και ευχάριστο ύπνο.

5 τρόποι να κοιμόμαστε βαθύτερα και να βλέπουμε πιο ευχάριστα όνειρα

1. Διαχείριση στρες με υγιή εργαλεία

Σύμφωνα με τη θεραπεύτρια και ειδική στα όνειρα Leslie Ellis, κάτι που μπορεί να κάνει τα όνειρά μας πιο ευχάριστα είναι η μείωση του στρες στην καθημερινή μας ζωή. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουμε ψυχοθεραπεία, είτε ότι θα καταγράφουμε στο ημερολόγιο όλα όσα δυσάρεστα βιώνουμε, είτε ότι θα δοκιμάσουμε τον διαλογισμό και την άσκηση. Οτιδήποτε κάνετε και μειώνετε το στρες, το πιθανότερο είναι ότι θα μεταφραστεί επίσης και σε καλύτερο ύπνο.

2. Χαλαρωτική ρουτίνα ύπνου

Φυσικά, όταν μιλάμε για την επίτευξη ποιοτικού ύπνου, δεν μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω την πολύτιμη ρουτίνα ύπνου. Ο καθένας έχει τις δικές του καταπραϋντικές δραστηριότητες και αυτές ενθαρρύνουν πιο ευχάριστα όνειρα. Ιδανικά, οι ειδικοί προτείνουν να ξαπλώνουμε όταν το σώμα μας θα είναι στη πιο χαλαρή του κατάσταση. Σε αυτό βοηθά η άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και η καλή υγιεινή ύπνου, δηλαδή το βούρτσισμα των δοντιών, ένα ντους, καλή ενυδάτωση.

Όλα αυτά είναι καλύτερα να συνοδεύονται από διακοπή της χρήσης οθονών τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Είναι επίσης καλή ιδέα να αποφεύγουμε το φαγητό και το αλκοόλ κοντά στην ώρα του ύπνου, διότι οι έρευνες δείχνουν ότι και τα δύο επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο.

3. Συμπλήρωμα μαγνησίου

Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να νιώσει άνετα και να χαλαρώσει, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα ύπνου ως μέρος της ρουτίνας σας. Εκτός από τα φυσικά βότανα που υπάρχουν όπως το ρόφημα χαμομηλιού, τηλιού και βαλεριάνας, υπάρχουν και συμπληρώματα μαγνησίου που μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο.

4. Κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου

Αν έχετε έντονους εφιάλτες και συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις, ένας από τους λόγους μπορεί να είναι η θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα άτομα που κοιμούνται σε θερμότερα δωμάτια είναι πιο ευάλωτα σε ενοχλητικά όνειρα και διακοπτόμενο ύπνο. Διατηρήστε όσο μπορείτε τη θερμοκρασία δωματίου, στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

5. Θέτουμε μία πρόθεση για το όνειρό μας

Και τέλος, προτείνεται να θέτουμε μία πρόθεση, μία διάθεση για τα όνειρά μας. Για παράδειγμα, καθώς μας παίρνει ο ύπνος, μπορούμε να φέρουμε στο νου μας ένα πραγματικά καλό όνειρο ή μια ανάμνηση ή να φανταστούμε εκεί τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε να σκεφτούμε πώς αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί σε ένα όνειρο.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συγκεκριμένα από το νου σας να επιλύσει ένα πρόβλημα ή να συλλογιστεί μία πλευρά της ζωής σας που θα θέλατε να επεξεργαστείτε. Αν καταγράψετε τις προθέσεις αυτές και τις επιθυμίες σας, οι πιθανότητες αυξάνονται να ονειρευτείτε κάτι που να σχετίζεται με αυτά τα θέματα. Ακόμα κι αν δυσκολεύεστε αρκετά ακόμα να ελέγξετε τα όνειρά σας, όπως οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε, μπορείτε να δοκιμάζετε λίγο από όλα αυτά και σταδιακά να αλλάξετε συνολικά την ποιότητα του ύπνου σας.

Πηγή:

www.mindbodygreen.com/articles/5-ways-to-make-your-dreams-happier-from-dream-expert

 Εναλλακτική Δράση

Share this

Αφήστε μια απάντηση