Με μάσκες, ανοιχτά παράθυρα και αντισηπτικά, η επιστροφή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Με μάσκες, ανοιχτά παράθυρα και αντισηπτικά, η επιστροφή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Στα θρανία επέστρεψαν οι μικροί μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, μετά από τηλεκπαίδευση δύο μηνών. Στα σχολεία λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, τόσο από τους δασκάλους και το προσωπικό, όσο και από τα παιδιά, που έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για την επιστροφή τους στο φυσικό εκπαιδευτικό τους περιβάλλον.

Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, οι μικροί μαθητές μπήκαν στις τάξεις τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Δίπλα στα βιβλία και το αντισηπτικό.

Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι είσοδοι των σχολείων για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και διαφοροποιήθηκαν οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε δημοτικά σχολεία στη Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα.

«Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία. Έβλεπες την χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, βρήκαν το φυσικό τους περιβάλλον», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά με ποιες προϋποθέσεις; Δεν είναι οι πρέπουσες», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Το άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να γίνεται με τις συνταγές και τις προδιαγραφές του περασμένου Σεπτεμβρίου, γιατί αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης μεγαλώνουν όσο επιμένει να αγνοεί τις προτάσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ τους ρίχνει κι από πάνω την ευθύνη για το ότι δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η έκκληση εκπαιδευτικών σε γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φέρνοντας κουβέρτες, καταδεικνύει την απελπιστική κατάσταση των ελληνικών σχολείω», επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

«Για την κυβέρνηση, χτυπά μια τεράστια καμπάνα, πένθιμη, (…) που νομοτελειακά θα σιγήσει και το (σχολικό) κουδούνι που τόσο αστόχαστα και απρογραμμάτιστα έβαλε να χτυπήσει», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί το τι θα γίνει και με τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση