Ροδόπη: Δέκα νέα κρούσματα και εμβολιασμός – Περιοριστικά μέτρα σε τέσσερις οικισμούς

Ροδόπη: Δέκα νέα κρούσματα και εμβολιασμός – Περιοριστικά μέτρα σε τέσσερις οικισμούς

Δέκα νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 14 στην Ξάνθη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 800 είναι τα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Σε ισχύ έως τις 6 το πρωί της 11ης Ιανουαρίου θα βρίσκονται τα περιοριστικά μέτρα στις Τ.Κ. Νέδας, Αγιοχωρίου, Στροφής και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης.

Ήδη, από χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού του ΕΚΑΒ, συνολικά για 270 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο οι οποίοι έχουν δηλώσει πρόθεση να εμβολιαστούν. Τη Δευτέρα θα γίνει νέα προμήθεια εμβολίων, ακριβώς όλα όσα θα χρειαστούν για να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στο Νοσοκομείο και έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν -αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί, καθώς στην πρώτη καταγραφή κάποιοι απουσίαζαν με κανονική άδεια.

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι Covid-19 σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία του Δήμου με τον ΕΟΔΥ. Σε δύο μέρες πραγματοποιήθηκαν 154 τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε Ροδόπη και Ξάνθη από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Μόλις χθες σημειώθηκαν 110 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ και 30 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε όλη την αν.Μ.Θ.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου
image}

Αφήστε μια απάντηση