Προβληματισμός για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων (video)

Προβληματισμός για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων (video)

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας από τους εμπορικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οδός Τσιμισκή, ήταν άδεια από κόσμο. Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ανέμεναν  το άνοιγμα των καταστημάτων έστω και με τη μέθοδο του click away, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα,  η αναστολή λειτουργίας παρατείνεται έως και τις 18 του μήνα.

Προβληματισμένοι με την κατάσταση εμφανίζονται έμποροι και καταναλωτές.

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, στη Συνοικία της Νεάπολης, στη Λάρισα, επισημαίνοντας πως ο κλάδος τους παραμένει κλειστός για περισσότερο από δύο μήνες, ενώ ανάλογη διαμαρτυρία θα γίνει και στη Δράμα.

Πάντως, το πολύ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα, μέσω της οποίας, τα καταστήματα λιανεμπορίου θα μπορούν να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις για την κατασκευή eshop. Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η επιδότηση θα είναι αναδρομική, δηλαδή θα περιλαμβάνει ακόμη και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από την αρχή της κρίσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

www.ert.gr

Μπέλλα Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση