Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες για τον αντίκτυπο που θα έχει στην πανδημία η χαλάρωση των εορτών

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες για τον αντίκτυπο που θα έχει στην πανδημία η χαλάρωση των εορτών

Σε δέκα ημέρες οι επιστήμονες θα έχουν εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται από τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς αλλά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν ανήμερα των Φώτων.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν σε ορισμένες εκκλησίες προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες που χαρακτηρίζουν την κατάσταση κρίσιμη το επόμενο δεκαπενθήμερο.

«Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…» γράφει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή καθώς δεν αποκλείεται τα κρούσματα να αυξηθούν, ενώ η αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων είναι εξαιρετικά αργή.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 816 νέα κρούσματα κορονοϊού, 48 θανάτους και 399 διασωληνωμένους ασθενείς.

Την παράταση του σκληρού lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη αποφάσισε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Οι κάτοικοι στον Ασπρόπυργο, προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο.

Παράλληλα, σκληρό λοκντάουν για 10 ημέρες αποφασίστηκε για την κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας Λασιθίου, μετά την αυξημένη διασπορά.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα ίσχυουν ακόμα στις κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών Ροδόπης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση