Ηλ. Μόσιαλος: Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα κριθεί από την κατάσταση μια ημέρα πριν

Share this

Η προτροπή της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου  θα βασιστεί στα στοιχεία των προηγούμενων μια έως δύο ημερών, επεσήμανε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας  του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος. 

Ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. «Εάν το νέο Lockdown δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα,  τότε θα πρέπει να ‘παγώσει’ η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό όμως θα κριθεί μια ή δύο ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία», υπογράμμισε.

Ωστόσο, ο καθηγητής τόνισε ιδιαίτερα και τα ευρύτερα δεδομένα που λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση, ειδικά για τα παιδιά, όπως είναι η κοινωνική ένταξη, και τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν, που όπως επεσήμανε ενδέχεται να είναι και μακροχρόνια.

«Μια κυβέρνηση μπορεί να σταθμίζει και τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα μακροπρόθεσμο κλείσιμο των σχολείων στην υγεία των παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε το πόσο δύσκολο είναι να παρθούν αποφάσεις όσον αφορά τα σχολεία, επιμένοντας σε μια πολιτική η οποία αντιβαίνει στο τι είναι καλό να γίνει.

Σε κάθε περίπτωση, εξήγησε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υπάρξουν στοιχεία για την πορεία της πανδημίας που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και θα οδηγήσουν στις σωστές αποφάσεις.

Share this

Αφήστε μια απάντηση