myCAR: Online πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου

mycar aade

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η online εφαρμογή myCAR της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική “κατάθεση” πινακίδων ώστε οι φορολογούμενοι εν μέσω lockdown (αλλά και στο μέλλον) να μην χρειάζεται να προσέρχονται στις αρμόδιες ΔΟΥ. Σημειώστε ότι η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους και να θέτουν με ένα κλικ το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας. Η ΑΑΔΕ μέσω της πλατφόρμας myCAR θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, κινούν τα οχήματα χωρίς ασφάλεια και ΚΤΕΟ ή τα κινούν παράνομα ενώ έχουν δηλώσει ακινησία και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβάλλει πρόστιμα.

Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα αποφασίσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μέσω της online εφαρμογής MyCAR το μόνο θα χρειάζεται να κάνουν θα είναι να τις αφαιρέσουν από το όχημα και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

myCAR: Online πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτουTechblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς