Αν. Μακεδονία: Rapid test σε Καβάλα και Δράμα – Αύξηση των νέων μολύνσεων

Αν. Μακεδονία: Rapid test σε Καβάλα και Δράμα – Αύξηση των νέων μολύνσεων

Εννέα νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις κορονοϊού ανακοίνωσε χθες για την Περιφεριακή Ενότητα Δράμας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και 27 για την περιοχή της Καβάλας.

Οι 23 από αυτές αφορούν το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού και 4 στο νησί της Θάσου.

Τα Γενικά Νοσοκομεία των δύο περιοχών προετοιμάζονται για τους πρώτους εμβολιασμούς των υγειονομικών, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την Κυριακή, φτάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας τα πρώτα 680 εμβόλια κατά του κορονοϊού ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με Covid-19 σε αυτό, 48 άτομα στις κλινικές και 8 στη ΜΕΘ.

Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο, στο 2ο χμ. Δράμας- Καβάλας, ενώ καθημερινά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας συνεχίζονται τα rapid test για τον κόσμο που το επιθυμεί. Αύριο δωρεάν rapid test θα διενεργηθούν και στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Τα έχει προμηθευτεί ο Δήμος Παγγαίου και θα πραγματοποιηθούν, 9 το πρωί με 13.00 το μεσημέρι, στην είσοδο της Λαϊκής Αγοράς.

www.ert.gr

Τασούλα Κρητικού
image}

Αφήστε μια απάντηση