Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου και την κυβέρνηση να του απαντά ότι έχει αλλεργία με την αλήθεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφτηκε το κέντρο υγείας Περιστερίου χαρακτήρισε το εμβόλιο ως την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Την κρισιμότητα των rapid test για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την σημασία της τήρησης των μέτρων.

 «Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας».

Το πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου είναι ένα από τα 386 κέντρα εξέτασης που διενεργούν καθημερινά τα συνολικά 12.000 rapid test για κορονοϊό, με τυχαία επιλογή εθελοντών μέσω του testing.gov.gr.

«Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook, όπου εγκαλεί το Μαξίμου ότι μετέτρεψε τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου. «Ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

«Να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα» καλεί την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά. » Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια. Η δουλειά της είναι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός».

Στην απαίτησή της για τη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό επανέρχεται η Ελληνική Λύση.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και όχι δυστυχώς για τη σκληρή πραγματικότητα» είναι το σχόλιο του ΜΕΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση