Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Share this

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η ευρωπαϊκή επιχείρηση εμβολιασμού των 450 εκατομμυρίων πολιτών της ξεκινάει ταυτόχρονα στα κράτη μέλη της Ε.Ε. μία εβδομάδα μετά την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για την χορήγηση του εμβολίου που αναπτύσσουν οι Pfizer και BioNTech.

Θα χρειαστούν μήνες για να εμβολιαστεί επαρκής αριθμός του πληθυσμού. Η ΕΕ, που αναμένει επίσης την έγκριση του εμβολίου της Moderna μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, έχει παραγγείλει 200 ​​εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των  Pfizer-BioNTech, με την επιλογή να ζητήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις. Στόχος αποτελεί να έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση όλες οι χώρες της Ε.Ε. με βάση το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Μια ιστορική ημέρα ξημέρωσε στη χώρα μας καθώς σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του Covid-19. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου ολοκληρώθηκε η χορήγηση του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η κ. Ευσταθία Καμπισιούλη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο «Ευαγγελισμό» ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Ακολούθησαν ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος της Βουλής.

Share this

Αφήστε μια απάντηση