Folli Follie: «Φωτιές ανάβει» η έκθεση των ορκωτών λογιστών (video)

Folli Follie: «Φωτιές ανάβει» η έκθεση των ορκωτών λογιστών (video)

Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Folli Follie. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών δείχνει παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου επί σειρά ετών.

Θρύψαλα κάνει η έρευνα των ορκωτών λογιστών τη βιτρίνα της ευρωστίας της Folli-Follie, πίσω από την οποία αποκρυπτόταν επί χρόνια μια καλοστημένη απάτη. Ταυτόχρονα τα στοιχεία τροφοδοτούν την πολιτική αναταραχή.

«Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως: «Εδώ έχουμε να κάνουμε στην κυριολεξία με μια φούσκα. Ένα κάλπικο σκάνδαλο. Το υποτιθέμενο σκάνδαλο της Folli-Follie».

Ενδεικτική των διαστάσεων που είχε διαλάβει το σκάνδαλο είναι η καταγραφή στην ενδιάμεση έκθεσή της η PWC. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα moneyreview είχε στηθεί ένα σύστημα παρεμβολής της αλληλογραφίας της τράπεζας με τους ορκωτούς ελεγκτές, για να αποκρυβούν τα πραγματικά δεδομένα των εταιρικών λογαριασμών. Ο υποτιθέμενος τραπεζίτης δεν ήταν άλλος από πληρωμένο συνεργάτη των μεγαλομετόχων.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ότι: «Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδέχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρία δηλώνοντας ότι τα € 80.000 πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας…Θεωρείται και αυτό κανονικό για το “μαγαζί”»

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Ποια η σχέση της οικογένειάς του με του υπόδικους Κουτσολιούτσους; Με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor; Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

Η ENDEAVOR GREECE ανακοίνωσε πως: «Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor το διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, Farmers Republic».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στην ενδιάμεση έκθεση προκύπτει ξεκάθαρα η απόσταση των ελεγκτών από τις αναφορές του υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται.

Η Ελληνική Λύση σχολιάζει πως: «Πίσω από το σκάνδαλο folli – follie υπάρχει ένας «κοινός παρονομαστής» που λέγεται «μαζί ψηφίσαμε»!».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει: «Σκιαμαχούν, δυστυχώς, αυτοί που κυβερνούσαν και είτε ολιγώρησαν είτε συγκάλυψαν το σκάνδαλο, καθώς και αυτοί, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης που δοξάστηκαν κρυπτώμενοι».

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται η κρίση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την εμπλοκή ή μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση από την οποία θα εξαρτηθεί η διαβίβαση της δικογραφίας στη βουλή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση