Ενωμένοι ενάντια στη φτώχεια – Πακέτα τροφίμων από τον Δήμο Αθηναίων και την Αρχιεπισκοπή

Ενωμένοι ενάντια στη φτώχεια – Πακέτα τροφίμων από τον Δήμο Αθηναίων και την Αρχιεπισκοπή

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μοίρασε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Δήμος Αθηναίων, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν 2.700 πακέτα τροφίμων για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων σε οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας ενω 3.500 μέλη των Λεσχών Φιλίας θα παραλάβουν με ασφάλεια στο σπίτι τους γλυκά.

«Οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και θα πρέπει και η συνεργασία μας να είναι μεγαλύτερη και συντονισμένη ώστε να μην χάνονται δυνάμεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε «σχηματίζουμε ισχυρή συμμαχία με την ευχή να μην χρειαστεί ξανά να ενεργοποιήσουμε ένα τόσο ευρύ δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων στον χώρο του Δήμου στον Βοτανικό απ΄ όπου ξεκινούν καθημερινά χιλιάδες πακέτα τροφίμων και παραδίδονται σε ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Επαγγελματίες οδηγοί ταξί θα μεταφέρουν τα γεύματα αγάπης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επιπλέον 2.000 παιχνίδια θα μοιραστούν σε παιδιά οικογενειών.

Με την ευχή κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς δώρο και καμία οικογένεια με άδειο γιορτινό τραπέζι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση