Μιχ. Χρυσοχοΐδης από Κοζάνη: Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία

Share this

www.kozanilife.gr

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να βάλουν φρένο στην πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο νομό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι βρίσκεται στην περιοχή καθώς υπάρχουν ανησυχίες για την επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης. «Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά, η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες από τον κορωνοϊό. Τα μεγέθη δεν είναι καλά έτσι όπως εξελίσσονται, γι΄ αυτό και η προσπάθειά μας από εδώ και πέρα θα είναι πρώτον η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έχουμε σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσουμε», σημείωσε.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή. Θα είμαστε κοντά στους Κοζανίτες, στις Κοζανίτισες, στους πολίτες του νομού Κοζάνης» τόνισε ο υπουργός. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση όλης αυτής της έντασης».

Η Κοζάνη βρίσκεται ανάμεσα στις «κόκκινες περιοχές» για τις οποίες το υπουργείο Υγείας έχει σημάνει συναγερμό.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης» να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. «Ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στο εμβόλιο, υπογραμμίζοντας ότι «έρχεται». Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι «σε δύο μήνες περίπου θα αρχίσει σταδιακά να αποκλιμακώνεται η πανδημία και θα αρχίσει σταδιακά η κανονική μας ζωή». Συνέστησε υπομονή σε όλους και διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί πλήρως για να ανακοπεί η πορεία του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους κατά του κορωνοϊού στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ευχήθηκε υπομονή, κουράγιο και αισιοδοξία για την καινούρια χρονιά. «Πιστεύουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι πια μια διαφορετική κανονική χρονιά όπως ήταν οι προηγούμενες χωρίς τον κορωνοϊό» πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, οι Διοικητές του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου και του «Μποδοσάκειου Νοσοκομείου», ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this

Αφήστε μια απάντηση