«Έβρεξε» γκολ στη Ριζούπολη στη νίκη της ΑΕΚ 3-4

«Έβρεξε» γκολ στη Ριζούπολη στη νίκη της ΑΕΚ 3-4

Πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη κερδίζοντας με 4-3 τον Απόλλων Σμύρνης για την 12η αγωνιστική της Super League. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 6’ με τον Ανσαριφάρντ, ο Απόλλων ισοφάρισε προσωρινά με τον Φερνάντες στο 9’ και ακολούθησαν άλλα δύο γκολ από την ΑΕΚ από τους Γκαρσία 19’ και Ανσαριφάρντ 25’. Ο Απόλλων μείωσε σε 2-3 με τον Τσαμπούρη στο 66’, ο Ολιβέιρα στο 87′ διαμόρφωσε το 2-4 και ο Μπαξεβανίδης έκανε το τελικό 3-4 στις καθυστερήσεις του ματς.

Δραματικό φινάλε είχε το ματς στη Ριζούπολη, καθώς ο Απόλλωνας μείωσε το σκορ στις καθυστερήσεις σε 3-4, και στο επόμενο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Παοαυλίνιο στη περιοχή, το οποίο όμως μετά από χρήση του VAR δεν υποδείχτηκε καθώς προηγουμένως χρεώθηκε οφσάιντ ο Μουνιέ και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο θρίλερ της Ριζούπολης.

Η ΑΕΚ μόλις στο 6ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ με το τέρμα του Ανσαριφάρντ (0-1), μετά από σέντρα του Μιτάι. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στο 9’ ο Φερνάντεθ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει και στο 19΄πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία (1-2). Έξι λεπτά αργότερα (25’) ο Ανσαριφάρντ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με μακρινό σουτ κάνοντας το 1-3. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 39’ να μειώσουν με το σουτ του Κολ που πέρασε μόλις έξω.

Στο 52’ η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ αλλά ο Βέλχουρστ μπλόκαρε.

Ο Απόλλων βρήκε τελικά τον τρόπο να μειώσει να ξαναμπεί στο ματς στο 66’ με ωραία κεφαλιά του Τσαμπούρη (2-3). Στο 88’ η ΑΕΚ έδειξε να κλειδώνει τη νίκη της με το τέταρτο τέρμα που πέτυχε ο Ολιβέιρα (2-4) και εκεί άρχισε το… θρίλερ. Στο 94’ ο Απόλλων μείωσε σε 3-4 με κεφαλιά του Μπαξεβανίδη,  και στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι αλλά μετά τον έλεγχο από το VAR ο Μουνιέ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Λαγός – Τάνκοβιτς, Κρίστισιτς, Ινσούα

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46΄ Τσιλούλης), Κολ, Σλίβκα, Κιτοκό (70΄ Νταουντα), Μαρκ Φερνάντεθ (80΄ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90΄ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81΄ Ινσούα), Σιμόες (68΄ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68΄ Κρστισιτς), Λιβάγια, Γκαρσία (46΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68΄ Ολιβέιρα)

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση