OnePlus: Πρόκειται για λάθος, δεν άλλαξε το διμηνιαίο πρόγραμμα ενημερώσεων

OnePlus 8 Pro

Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει διάφορες αναφορές οι οποίες θέλουν την OnePlus να έχει αλλάξει το διμηνιαίο πρόγραμμα ενημερώσεων και να παρέχει πλέον ένα update κάθε τρεις, ή ακόμη και τέσσερις μήνες.

Όχι, δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα updates

Αρκετοί χρήστες, αποκάλυψαν στο Reddit και στα Community forums της εταιρείας ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη σελίδα ενημερώσεων ασφαλείας της OnePlus η κατασκευάστρια θα παρέχει security updates στα 8, 8 Pro, και Nord, μία φορά κάθε τέσσερις μήνες.

Αυτό προκάλεσε αναταραχή, διότι μεταφράστηκε ως υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, η οποία από το 2018 προσφέρει διμηνιαιές ενημερώσεις σε όλα τα smartphones της.

Ωστόσο, σύντομα η κινέζικη κατασκευάστρια ξεκαθάρισε το τοπίο ανακοινώνοντας ότι δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των ενημερώσεων και πως αφαίρεσε από τη σελίδα της όλες τις λανθασμένες πληροφορίες, οι οποίες αναρτήθηκαν εκεί κατά λάθος.

Ο κύκλος ενημερώσεων αφορά τα Android Enterprise Recommended smartphones

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα των ενημερώσεων ασφαλείας αφορούν τα OnePlus smartphones τα οποία θεωρούνται κατάλληλα για το πρόγραμμα Android Enterprise Recommended.

Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το κάθε πότε τα πιστοποιημένα Android Enterprise Recommended smartphones θα λαμβάνουν ενημερώσεις και μέχρι πότε θα υποστηρίζονται από αυτές.

Μετά την αφαίρεση των λανθασμένων πληροφοριών, η OnePlus ενημέρωσε τη σελίδα της και πλέον ξεκαθαρίζει ότι αφορά τα πιστοποιημένα Android Enterprise Recommended smartphones.

Πηγή

OnePlus: Πρόκειται για λάθος, δεν άλλαξε το διμηνιαίο πρόγραμμα ενημερώσεωνTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος