Το πρώτο τεχνητά κατασκευασμένο κρέας έρχεται στο πιάτο μας

Το πρώτο τεχνητά κατασκευασμένο κρέας έρχεται στο πιάτο μας

Θα καταναλώνατε κρέας που δεν προέρχεται από ένα ζώο, αλλά έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο; Δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα αυτό, αλλά το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για τεχνητά δημιουργημένες φτερούγες από κοτόπουλο στην αλυσίδα Just.

Οι Αρχές στη Σιγκαπούρη έδωσαν το πράσινο φως στην εταιρεία Just, ένα start-up που έχει ως έδρα του το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, από τα τέλη Νοεμβρίου 2020, έτσι ώστε να ενταχθεί στο μενού ενός εστιατορίου που δεν κατονομάζεται το κρέας το οποίο έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο. Σταδιακά, η Just που δημιουργεί το συγκεκριμένο κρέας θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία πώλησης.

Για την παραγωγή του κρέατος αυτού γίνεται εξαγωγή κυττάρων από ζώο και το δείγμα χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Μπορεί η Just να είναι η πρώτη εταιρεία που δείχνει να κόβει το νήμα στην προσπάθεια εμπορικής διάθεσης τεχνητά κατασκευασμένου κρέατος, αλλά δεν είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος για τη νέα αγορά που δείχνει να δημιουργείται σε πολλές χώρες του κόσμου για κρέας του… εργαστηρίου.

Εσείς θα βάζατε κάτι τέτοιο στο πιάτο σας; Αφήστε μας ένα σχόλιο!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Το πρώτο τεχνητά κατασκευασμένο κρέας έρχεται στο πιάτο μαςTechblog.gr

Νίκος Καϊμακάμης