Πλήρωσε τα λάθη της η ΑΕΚ με ήττα από την Μπράγκα 2-4

Πλήρωσε τα λάθη της η ΑΕΚ με ήττα από την Μπράγκα 2-4

Τις αμυντικές της αδυναμίες πλήρωσε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ όπου ηττήθηκε με 4-2 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Τορμένα στο 7’ και ο Εσγκάιο στο 9’ πέτυχαν τα γρήγορα τέρματα των Πορτογάλων, η ΑΕΚ μείωσε με τον Ολιβέιρα στο 31’ και ο Όρτα στο 45’ διαμόρφωσε το 1-3 και ο Γκαλένο στο 83′ πέτυχε το 1-4. Ο Βασιλαντωνόπουλος στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε να χάνει με 2-0! Στο 7ο λεπτό από κόρνερ του Μεντέιρος ο Τόρμενα βρέθηκε μόνος του στη περιοχή και με προβολή έκανε το 0-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα (9’) ο Γκαλένο έβγαλε παράλληλη σέντρα η μπάλα πορασε κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και ο Εσγκάιο διπλασίασε τα τέρματα της Μπράγκα 0-2.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 19’ με τον Ολιβέιρα που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά κατάφερε να αστοχήσει από δύο μέτρα… Στο 31’ ωστόσο ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τόρμενα και μείωσε σε 1-2.

Η Μπράγκα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ανέβασε πάλι τη διαφορά των γκολ στα δύο, καθώς ο Όρτα βρήκε δίχτυα στο 45’.

Η Μπράγκα πέτυχε ακόμη ένα τέρμα στο δεύτερο μέρος στο 83’ με τον Γκαλένο, ενώ στο 89’ ο Βασιλαντωνόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 2-4..

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες: Μάνταλος, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος – Βιάνα, Αλ Μουσράτι, Κάστρο, Εσγκάιο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιτ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (74΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (60΄ Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60΄ Ανσαριφάρντ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα, Τορμένα, Σεκέιρα, Αλ Μουσράτι (57΄ Φρανσέρζιο), Κάστρο (78΄ Νοβάις), Μεντέιρος (56΄ Αντρέ Όρτα), Γκαλένο, Παουλίνιο (71΄ Γκιλιέρμε), Ρικάρντο Όρτα.

 

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση