Microsoft 365: Κατηγορείται ότι επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκοπεύουν υπαλλήλους

Η σουίτα Microsoft 365 κατηγορείται για κατασκοπία προς τους υπαλλήλους

Η Microsoft βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών συζητήσεων, καθώς η σουίτα της Microsoft 365 κατηγορείται ότι επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκοπεύουν υπαλλήλους. Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την ιστοσελίδα The Guardian, ενώ δεν άργησαν και άλλες αντιδράσεις από υπαλλήλους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Η Microsoft δίνει την επιλογή για επιτήρηση στο χώρο εργασίας από τους admins των εταιρειών, καθώς η σουίτα Microsoft 365 παρέχει μία “βαθμολογία παραγωγικότητας”. Αυτή η βαθμολογία όμως βγαίνει από το κατά πόσο οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν εφαρμογές της σουίτας της εταιρείας και όχι από το έργο που κάνει ο κάθε υπάλληλος ξεχωριστά.

Ακόμα χειρότερα, οι αναφορές των δεδομένων, οι οποίες παρέχονται από προεπιλογή, δίνουν στοιχεία για κάθε υπάλληλο ξεχωριστά για το πόσο συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, πόσα email στέλνουν ή αν συνεργάζονται σε κοινόχρηστα έγραφα. Αυτό δίνει στις εταιρείες μία αναλυτική αναφορά του τι κάνουν οι υπάλληλοι τους, κάτι που θεωρείται από πολλούς κατασκοπία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Microsoft 365: Κατηγορείται ότι επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκοπεύουν υπαλλήλουςTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης