Αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας

Αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης προκαλεί το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας με τις επικρίσεις να επικεντρώνονται τόσο στο θέμα του ΕΟΔΥ όσο και στις εξελίξεις σχετικά με το lockdown.

Η διαχείριση της πανδημίας, το θέμα του ΕΟΔΥ και οι εξελίξεις σχετικά με τη διάρκεια του lockdown, βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα των καταγγελιών για τον ΕΟΔΥ παρά τις διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ζητώντας να εξεταστούν θέματα διαφάνειας.

«Γεννιούνται ερωτήματα για το αν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» του υπουργείου Υγείας αφέθηκαν μέσα σε κρίσιμες στιγμές να αποφασίζουν «στα τυφλά»» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με το θέμα του lockdown, υποστηρίζει πως δεν μπορεί να ανοίξει όλη η Ελλάδα με τα ίδια οριζόντια μέτρα, προσθέτοντας πως το άνοιγμα «θα πρέπει να εξαρτηθεί από το επιδημιολογικό φορτίο και την κατάσταση κάθε περιοχής»

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το θέμα του lockdown προκειμένου «να κρύψει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα».

Εν τω μεταξύ σε πολιτική κόντρα εξελίσσεται μια φωτογραφία του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «επέλεξε να σπάσει το Lockddown προκειμένου να φωτογραφηθεί χωρίς να λαμβάνει μέτρα προστασίας».

«Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις τις ευθύνες στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσει τα μέτρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «μπορεί να πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και να παίρνει ένα τσουρέκι όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος» προσθέτοντας ότι «αυτό κάνει ένας ανθρώπινος πρωθυπουργός».

Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση, είναι άλλο θέμα».

Θέμα ατομικής ευθύνης έθεσε τέλος και το ΜεΡΑ25.

 

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση