Στόχος για το επόμενο βήμα η βελτίωση των δεδομένων και των παραμέτρων νοσηλείας(video)

Στόχος για το επόμενο βήμα η βελτίωση των δεδομένων και των παραμέτρων νοσηλείας(video)

Επιφυλακτικοί είναι  οι ειδικοί παρά την ελπιδοφόρα μικρή υποχώρηση που κατέγραψε χθες ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αρχικό πλάνο είναι η κάλυψη των κλινών έως το 60% ώστε να υπάρχει επάρκεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά, σε ότι αφορά τον χρόνο άρσης του lockdown και την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προβλήματα στην καταγραφή των κρουσμάτων  ο κ.Γώγος αναγνώρισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι με την έκταση της επιδημίας προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και τα στοιχεία που δίνονται από τους υπεύθυνους γιατρούς να μην είναι πάντα πλήρη με την έννοια ότι υπάρχει μεγάλη πίεση και μεγάλος αριθμός ασθενών. Υπάρχει, τόνισε, Εθνικό Αρχείο καταγραφής των κρουσμάτων το οποίο λειτουργεί εδώ και καιρό, αλλά η πλήρης καταγραφή πάντα είναι προβληματική. Ο αριθμός όμως, είπε, πρέπει και οφείλει να καταγράφεται κανονικά. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη διαδικασία όπου επιδημιολόγος του ΕΟΔΥ ενημερώνει για τα επιδημιολογικά στοιχεία. Η ενημέρωση αυτή έχει σαφέστατα  βελτιωθεί είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα εξεταστεί αυτή την εβδομάδα από την επιτροπή ώστε να βελτιωθεί.

Καλό  νέο αποτελεί η καθοδική τροχιά που ακολουθούν τα λύματα στην Αθήνα.
Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται πάντως στα τέλη της εβδομάδας, όταν η επιδημιολογική εικόνα θα είναι σαφέστερη, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά, στην οποία οι επιδημιολόγοι παραμένουν συγκρατημένοι.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.193 νέα κρούσματα, 603 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης
image}

Αφήστε μια απάντηση