Τουρκικές σόμπες στα σπίτια μας;

Share this

Η σόμπα KUMTEL είναι γνωστή από τη διαρκή διαφήμιση που βλέπουμε στην τηλεόραση. Είναι προϊόν της εταιρείας KUMTEL A.Ş. που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1972 στην Τουρκία. Είναι ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της γείτονος και εξάγει το 70% των προϊόντων της σε πάνω από 120 χώρες. Διαθέτει επίσης εργοστάσιο στην Αιθιοπία υπό την επωνυμία Kumtek Industrial PLC.

Κατασκευάζει επίσης κουζίνες, ηλεκτρικές και υγραερίου, ηλεκτρικά μάτια, τοστιέρες, αερόθερμα, μπάρμπεκιου και ανεμιστήρες.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα μοντέλα: KS-2710 ES & KS-2710 και μάλιστα με μεγάλη κατανάλωση. Τα προϊόντα της όμως δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε οικονομικά.

Πρόσφατα αποσύρθηκαν τα συγκεκριμένα μοντέλα στην Κύπρο για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας της Ε.Ε. για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη. Ως εκ τούτου, ο διανομέας προέβει σε εθελοντική απόσυρσή του από την αγορά.

Αν και η τιμή της κυμαίνεται γύρω στα 69 ευρώ, κανονικά τιμάται 20 με 25 δολάρια στο Alibaba, το διεθνές site πωλήσεων, πράγμα που δείχνει και τον βαθμό αισχροκέρδειας της ελληνικής αγοράς.

Πέραν τούτου σημασία έχει ότι, υποτίθεται, είναι οικονομική αυτό ΔΕΝ συμβαίνει.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα (https://www.athensmagazine.gr/…/261645-apokalypsh…) η διαφημιζόμενη οικονομία στην χρήση της είναι ψευδής, η χρήση της KUMTEL είναι κοστοβόρα και οικονομικά συμφέρει καλύτερα η χρήση κλιματιστικού.

Τώρα με τις εκπτώσεις, αν χρειαστεί να αγοράσουμε ηλεκτρική σόμπα να σκεφτούμε δύο φορές: δεν αγοράσουμε την τουρκική σόμπα KUMTEL. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία, δεν χρηματοδοτούμε τον τουρκικό στρατό αλλά φροντίζουμε και τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας!

Share this

Αφήστε μια απάντηση