Μαρτυρία γιατρού που νόσησε από Covid19 – «Τρόμαξα όταν είδα την αξονική των πνευμόνων μου»

Μαρτυρία γιατρού που νόσησε από Covid19 – «Τρόμαξα όταν είδα την αξονική των πνευμόνων μου»

Με μια ανάρτηση στο Facebook ειδικευόμενος γιατρός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης  περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς έζησε ο ίδιος με τον ιό.

Ο Δημήτρης Πεϊχαμπέρης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και το αποτέλεσμα της αξονικής που έκανε έδειξε ότι ανήκε σε εκείνο το 1% του πληθυσμού που χωρίς να αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα, που χωρίς να καπνίζει και που ενώ ακολουθεί εδώ και χρόνια ένα αθλητικό τρόπο ζωής είχε την ατυχία να εμφανίσει βαρύτατη πνευμονία Covid19. Προσθέτει ότι όταν είδε σε βίντεο την αξονική τρόμαξε όταν κατάλαβε την έκταση της.

«Μερικές φορές όταν γνωρίζεις τον κίνδυνο, όταν έχεις δει δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διασωληνωθεί ή ακόμη και χάσει τις ζωές τους μπροστά στα μάτια σου, ίσως να ανησυχείς ακόμη περισσότερο γνωρίζοντας τι μπορεί να σου συμβεί» λέει χαρακτηριστικά.

«Οι μέρες περνούσαν και ευτυχώς άρχισα να βλέπω γρήγορα τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Οι δικοί μου συνεχώς εκεί στήριγμα μου από την πρώτη μέρα και όλοι οι καλοί φίλοι εκεί για να μου δώσουν κουράγιο, να μου συμπαρασταθούν. Οι συνάδελφοι συγκινητικοί και έτοιμοι να με βοηθήσουν, να μου φέρουν πράγματα που χρειαζόμουν τόσο στη περίοδο της καραντίνας όσο για το διάστημα που νοσηλεύτηκα. Όπως και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου που με βοήθησε να αναρρώσω άμεσα και να βγω όσο το δυνατόν πιο αλώβητος από αυτή την άσχημη περιπέτεια. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο, θα θυμάμαι για πάντα τα όσα κάνατε για μένα. Τα λέμε σύντομα εκεί στην πρώτη γραμμή της μάχης… Καλή δύναμη σε όλους!!» καταλήγει η ανάρτησή του.

Εκεί στην αντίπερα όχθη…

Έκανα ένα ακόμη ντουζ μήπως και πέσει ο πυρετός. Ζαλίστηκα όμως καταφερα να κρατηθώ την…

Δημοσιεύτηκε από Dimitrios Peichamperis στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση