«Μέδουσα 2020»: Πολυεθνική διακλαδική αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου

«Μέδουσα 2020»: Πολυεθνική διακλαδική αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου

Την πραγματοποίηση της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020» ανακοίνωσε το υπουργείο ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΜ Κύπρου τονίζεται ότι η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία πραγματοποιείται από το 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο τομέα της’Αμυνας και Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύεται σημαντικά φέτος καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και με Αξιωματικό Σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για το συντονισμό της άσκησης. Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και του FIR του Καΐρου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει λέγοντας ότι «στο πλαίσιο της άσκησης η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα εξεταστούν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών».

Ανταπόκριση Κύπρος Μ. Καλογεράκη

www.ert.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση