Β. Κοντοζαμάνης: Αρχές Δεκέμβρη άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμού – Μονάδες αποκατάστασης στα νοσ/μεία

Β. Κοντοζαμάνης: Αρχές Δεκέμβρη άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμού – Μονάδες αποκατάστασης στα νοσ/μεία

Θα είμαστε πανέτοιμοι όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και ενημέρωσε ότι «τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη θα είμαστε σε θέση να διεξάγουμε άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει» όπως τόνισε «εφόσον χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας του, που σημαίνει ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια, ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητάς του. Επιπλέον ενημέρωσε ότι δημιουργούνται μονάδες αποκατάστασης με ασθενείς του «μετά – Covid συνδρόμου» τόσο στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης  όσο και στα νοσοκομεία της χώρας.  Το ημερήσιο νοσήλιο της αποκατάστασης, που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι στα 150 ευρώ την ημέρα είπε ο κ. Κοντοζαμάνης 

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις ένταξης των βουλευτών-γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε πως έχουν ενημερωθεί ότι «η απασχόληση είναι πλήρης, εντάσσονται σε πρόγραμμα εφημεριών», ενώ τόνισε την αναγκαιότητα υπογραφής σύμβασης για ένταξή τους στο ΕΣΥ.

«Η ένταξη των βουλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημαίνει ότι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων είναι η ίδια με οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο ενταγμένο στο ΕΣΥ», διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας και τους ζήτησε να ενημερώσουν τη βουλή για ενδεχόμενη αποχή τους από την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση