Ανώτερη η Σίτι νίκησε με 1-0 και έβαλε σε… περιπέτειες τον Ολυμπιακό (video)

Ανώτερη η Σίτι νίκησε με 1-0 και έβαλε σε… περιπέτειες τον Ολυμπιακό (video)

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο «Καραϊσκάκη» για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Champions League και ηττήθηκε με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Φόντεν στο 36ο λεπτό. Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε τη πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι άρχισε με ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού η Σίτι ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας τους «ερυθρόλευκους» σε παθητικό ρόλο. Η ασφυκτική πίεση ωστόσο των Άγγλων δεν είχε μετατραπεί σε μία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίωρο.

Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 31’ όταν ο Σα νίκησε τον Ζεσούς σε τετ α τετ και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα η Σίτι άνοιξε το σκορ. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Στέρλινγκ έδωσε με τακουνάκι στον Φόντεν κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή καθώς στην αρχή της φάσης είχε γίνει φάουλ στον Ντρέγκερ.

Η Σίτι συνέχιζε να πιέζει και έχασε νέα καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους  45’+1’ να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα. Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Σα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, με αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Στο 89’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του ευκαιρία, αλλά το σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα (Ιταλία)

Κάρτες: Ραφίνια – Στέρλινγκ, Ντίας, Γκουντογκάν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (66’ Βρουσάι), Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Ζεσούς (78’ Αγουέρο).

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση