Google Chrome: Έρχονται αλλαγές στα δεδομένα που συλλέγονται από τα extensions

Η Google συνεχίζει τις προσπάθειες να περιορίσει τα δεδομένα που παίρνουν οι δημιουργοί extensions του Chrome, με μία νέα αλλαγή. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα γίνουν αλλαγές στην πολιτική ορθής χρήσης των extensions, η οποία μάλιστα θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί των extensions για τον Google Chrome θα πρέπει να ενημερώνουν τους χρήστες για τα δεδομένα που συλλέγουν, αλλά και για το πως θα τα χρησιμοποιούν. Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα πολιτική ορθής χρήσης θα απαγορεύεται η πώληση δεδομένων των χρηστών σε εταιρείες τρίτων, η χρήση τους για άσχετους σκοπούς αλλά και ο έλεγχος των δεδομένων καρτών για δανεισμό χρημάτων.

Οι δημιουργοί των extensions μπορούν από τώρα να δηλώσουν τις σχετικές παραμέτρους, όμως δε θα εμφανιστούν στο Chrome Web Store μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Επίσης, όσοι δημιουργοί δε συμμορφωθούν θα λάβουν μία προειδοποίηση εκείνη την ημέρα. Βέβαια, αυτό δεν εγγυάται ότι όλοι οι δημιουργοί θα γράφουν πραγματικά στοιχεία για τα δεδομένα τους, αλλά θα είναι ευκολότερο για τη Google να κάνει αποκλεισμό σε όσους συλλέγουν τα δεδομένα για λανθασμένους σκοπούς.

Πηγή

Google Chrome: Έρχονται αλλαγές στα δεδομένα που συλλέγονται από τα extensionsTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης