Πατέντα της Xiaomi για foldable αλά Galaxy Fold με pop-up selfie

Η Xiaomi καταχώρησε μία νέα πατέντα για foldable συσκευή, η οποία μοιάζει αρκετά στο αρχικό Galaxy Fold αλλά χρησιμοποιεί pop-up selfie. Η ομοιότητα με το foldable της Samsung δεν είναι μόνο στον τρόπο που κλείνει η οθόνη, καθώς διπλώνει προς τα μέσα, αλλά και στην εξωτερική οθόνη της συσκευής.

Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως το foldable της Xiaomi έχει αρκετά μικρή εξωτερική οθόνη, με μεγάλα bezel στα πλαϊνά και ακόμη μεγαλύτερα στο πάνω και το κάτω μέρος. Όμως, στο εσωτερικό βλέπουμε πως η οθόνη προσφέρει μία χορταστική εμπειρία θέασης, με καμία οπή ή notch να χαλάει την εμπειρία.

Πατέντα της Xiaomi για foldable αλά Galaxy Fold με pop-up selfie

Αυτό συμβαίνει γιατί η Xiaomi φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει pop-up selfie στη συσκευή της, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και από τις δύο οθόνες. Επίσης, βλέπουμε πως ο μηχανισμός φιλοξενεί δύο αισθητήρες. Από την άλλη όμως, αφού χωράει η selfie σε μηχανισμό pop-up, ποιος ο λόγος να έχουμε τόσο μεγάλα bezel;

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά πάντως, βλέπουμε τριπλό σύστημα κάμερας, αλλά και hinge σχεδόν ίδιο με αυτό του αρχικού Galaxy Fold. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι πρόκειται για παλιά πατέντα, αλλά η εταιρεία την καταχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ κοινοποιήθηκε μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Πηγή

Πατέντα της Xiaomi για foldable αλά Galaxy Fold με pop-up selfieTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης