Βουλευτές – Γιατροί στη «μάχη» κατά του κορονοϊού (video)

Βουλευτές – Γιατροί στη «μάχη» κατά του κορονοϊού (video)

Προσωρινή άδεια από τη Βουλή, για να ριχτεί στη «μάχη» κατά του κορονοϊού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Γιώργος Λαμπρούλης, προκειμένου να συμβάλλει με την ιδιότητα του ιατρού- πνευμονολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Με δήλωση του, στην υπηρεσία του ΕΣΥ, ως εθελοντής, θέτει εαυτόν και ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ιατρός αναισθησιολόγος στο επάγγελμα ο οποίος την περασμένη άνοιξη νοσηλεύτηκε με Covid-19 και βγήκε νικητής. Στην υπηρεσία του ΕΣΥ έχει θέσει εαυτόν και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ως βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός-πνευμονολόγος πριν από την εκλογή μου.
Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ».
Επιπλέον απευθύνει έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας αναφέρει στη δήλωσή του:
«Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή».

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση