Θετικά και αρνητικά σχόλια για την προβολή του βίντεο στη Βουλή, «πάρτι» στο twitter – Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Share this

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει το βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρήστες των social media και ειδικά του Twitter έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά και να καυτηριάσουν τις εικόνες που προβλήθηκαν, προκαλώντας την αντίδραση άλλων χρηστών, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 εξέδωσαν ανακοινώσεις ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Πώς σχολίασαν οι χρήστες του twitter

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25

Εστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για “ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό” και για “στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας” για να προσθέσει πως “όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου”.

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Φίλης σημειώνει πως “φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, ‘σοβαρής’ Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα “ορφανά” υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο ‘φιλελευθερισμό’ είχαμε να δούμε από τη χούντα”.

Το ΜέΡΑ25 σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωση ότι “τη μία μέρα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκει καλή ιδέα να μας θυμίσει από τον επίσημο twitter λογαριασμό της, ότι η χωροφυλακή ήταν ο πρόγονος της Άμεσης Δράσης. Σήμερα, κάποιοι βρήκαν καλή ιδέα να προβάλουν άρματα μάχης πάνω στη Βουλή με το πρόσχημα της «Μέρας Ενόπλων Δυνάμεων». Η απανωτή αυτή ΥΕΝΕΔοποίηση της δημόσιας ζωής συνεχίζει με πολύ ανατριχιαστικό τρόπο ένα άλλο «μήνυμα» που εξέπεμψε η Κυβέρνηση τη 17η Νοέμβρη: ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να υπακούουν στο χωροφ… στον αστυφύλακα. Επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν μαχαίρι”.

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως “Υ.Γ. Επίσης επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής να «τιμήσουν» τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του «φιλελεύθερου» κ. Μητσοτάκη;”.

Άδωνις Γεωργιάδης: Λες και μισούν την Ελλάδα

Στα όσα αρνητικά γράφονται στα social media σχετικά με το βίντεο, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για “εμετικά σχόλια”. “Σκανδαλίστηκαν χιλιάδες εκεί της Αριστεράς γιατί είδαν λέει την Παναγία πάνω στο Κοινοβούλιο”, ανέφερε για να προσθέσει πως “οι άνθρωποι αυτοί, λες και μισούν την Ελλάδα”.

Share this

Αφήστε μια απάντηση