Αθηναγόρας για Θεία Κοινωνία: «Όποιος θέλει έρχεται» – Δεν αλλάζει ο τρόπος που λαμβάνεται (video)

Αθηναγόρας για Θεία Κοινωνία: «Όποιος θέλει έρχεται» – Δεν αλλάζει ο τρόπος που λαμβάνεται (video)

«Δεν υποχρεώνουμε κανένα να κοινωνήσει με τον τρόπο που έχουμε θεσμοθετήσει αιώνες τώρα. Όποιος θέλει έρχεται» επισήμανε στην ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι θα πρέπει να αποφασίσει η Ορθοδοξία ολόκληρη την αλλαγή του τρόπου που δίδεται η Θεία Κοινωνία και υποστήριξε ότι οι επιστήμονες δεν έχουν αποδείξει πως ο κορονοϊός μεταδίδεται όταν οι πιστοί κοινωνούν με το ίδιο κουταλάκι.

Εξηγώντας «γιατί η Θεία Κοινωνία είναι Κόκκινη Γραμμή για την εκκλησία», ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ,  επεσήμανε ότι » η εκκλησία είναι ο χώρος, όπου ο θάνατος νικιέται από τη ζωή και αυτό γίνεται με τη Θεία Κοινωνία, γιατί χωρίς τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει Εκκλησία. Για να αλλάξει ο τρόπος που λαμβάνεται -με το ίδιο κουταλάκι από πιστό σε πιστό- θα πρέπει να το αποφασίσει η Ορθοδοξία ολόκληρη»

Κλειστές οι εκκλησίες στη διάρκεια του lockdown

Όσον αφορά στην επιστολή που έστειλε η εκκλησία στον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητούσε να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες  τα Χριστούγεννα, διευκρίνισε πως η επιστολή εστάλη πριν το lockdown και ότι η Εκκλησία τις τρεις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα αποφασίσει – σύμφωνα και με την πορεία της πανδημίας – εάν θα επαναλάβει το αίτημά της.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση