Πάνω από 20 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα, τα περισσότερα στη Λοκρίδα

Share this

Ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα του τελευταίου 24ωρου για τη Φθιώτιδα, όπου παρατηρείται κατακόρυφη άνοδος νέων κρουσμάτων πολύ πιο πάνω από όσα δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο χάρτη της 11ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ παρουσίασε στη Φθιώτιδα τα 7 από τα 47 νέα κρούσματα που χρέωσε στη Στερεά Ελλάδα.

Μέσα σε αυτά ο νεαρός (19χρονος) ένστολος που είχε ανιχνευθεί τη Δευτέρα και ο 59χρονος από τη Λαμία που έδωσε δείγμα στο Νοσοκομείο.

Από Λαμία είναι ακόμη τρία περιστατικά, δύο άνδρες ηλικίας 31 και 44 ετών και μία γυναίκα 52, ενώ τα άλλα δύο κρούσματα χρεώνονται σε 63χρονο από τον Άγιο Κων/νο και σε 50χρονο από χωριό του Δομοκού.

Δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια του ΕΚΕΑ έδειξαν άλλα 19 θετικά δείγματα στην covid-19 τα περισσότερα από την περιοχή της Λοκρίδας.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 120 τεστ σε Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Τα 9 βγήκαν από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και άλλα 2 από το ΚΥ Αμφίκλειας. Άλλα 5 προέρχονται από το ΚΥ Λαμίας, ένας άνδρας 25 ετών και 4 γυναίκες 41, 26, 25 και 16 ετών και ακόμη 3 είναι από ιχνηλατήσεις. Αναφορικά με τα τελευταία το ένα είναι από Μαρτίνο και τα άλλα δύο άνδρες 46 και 30 ετών από τη Λαμία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών:

«Στο πλαίσιο διαγνωστικών τεστ που έγιναν διαγνώσθηκαν σήμερα 8 θετικά αποτέλεσμα σε COVID-19 κατοίκων του Δήμου Λοκρών (3 από Αταλάντη, 3 από Μαλεσίνα – Θεολόγο και 2 από Αρκίτσα). Ενημερώθηκαν πως πρέπει να εφαρμόσουν καραντίνα και είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού.»

Στο χάρτη της Στερεάς

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ έδωσε 47 νέα κρούσματα στη Στερεά με τα περισσότερα από αυτά στη Βοιωτία συνολικά 17. Τα περισσότερα ήταν και πάλι στη Λιβαδειά και συγκεκριμένα δύο νεαρές γυναίκαες 21 και 29 ετών και 4 άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 84 ετών.

Ο Ορχομενός ακολουθεί με 4 κρούσματα μεταξύ των οποίων και ένας 11χρονος μαθητής του Δημοτικού. Θετικός είναι και ένας 43χρονος και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Τα υπόλοιπα εντοπίζονται στη Θήβα (3) σε δύο νεαρές γυναίκες και έναν 58χρονο, στο Σχηματάρι (2) όλα σε γυναίκες και σε Αράχωβα και Αλίαρτο (άνδρες 26 και 39 ετών).

Στην Εύβοια που ανακοινώθηκαν 16 νέα περιστατικά covid-19, έχουμε τα 6 στην Ιστιαία, άλλα 6 στη Χαλκίδα, μία νεαρή 19 ετών στη Σκύρο και μία 50χρονη στη Νέα Αρτάκη.

Στην Ευρυτανία και τα 7 κρούσματα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της ΠΕ στο Καρπενήσι. Οι 5 είναι άνδρες ηλικίας 19 έως 65 ετών και δύο γυναίκες 22 και 49 ετών.

Τέλος τα δύο νέα κρούσματα στη Φωκίδα, πρόκειται γι α19χρονο από την Άμφισσα και 52χρονη από το Γαλαξίδι.

Share this

Αφήστε μια απάντηση