Β. Κικίλιας: Ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη – Στο 32% η θετικότητα

Β. Κικίλιας: Ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη – Στο 32% η θετικότητα

«Ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν προσέξαμε. Η θετικότητα είναι στο 32%, είναι μια τεράστια διασπορά της νόσου», είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού και την κατάσταση του ΕΣΥ, η οποία έγινε εκτάκτως σήμερα Τρίτη αντί για κάθε Τετάρτη που είναι προγραμματισμένη. «Αυτό εξηγεί και το lockdown αλλά πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πώς επεκτάθηκε η νόσος», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κικίλιας, τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε 88.690 επαγγελματίες υγείας (επικουρικούς, μόνιμους και με διάφορες σχέσεις εργασίας), ενώ το Νοέμβριο του 2020 έχουμε φτάσει τις 100.984.

«Τον Ιούλιο του 2019 παραλάβαμε από την προηγούμενη διακυβέρνηση 557 κλίνες ΜΕΘ. Εν μέσω κορονοϊού έχουμε φτάσει να έχουμε 1.082 και μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε άλλες 234», ανέφερε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι εν μέσω πανδημίας κανένας πολίτης δεν περιμένει για κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

«Τα προηγούμενα έτη, αυτήν την εποχή στο ΕΣΥ, Οκτώβριο-Νοέμβριο κάθε έτους, κατά μέσο όρο είχαμε 30-35 αναμονές για ΜΕΘ, χωρίς κορονοϊό, χωρίς κρίση δημόσιας υγείας. Τώρα έχουμε μηδέν αναμονές εν μέσω πανδημίας», τόνισε.

 

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση