Lockdown: Έπεσε το σύστημα τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί καταγράφονται προβλήματα στην τηλεκπαίδευση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω προβήματος στο σύστημα Webex της CISCO που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα από απόσταση την περίοδο του Lockdown.

Γονείς αναφέρουν ότι πέφτει συνεχώς το σύστημα με αποτέλεσμα τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να έχουν προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων. Σοβαρά προβλήματα και στην τηλεκπαίδευση των φοιτητών.

Τα προβλήματα συναντόνται σε σχολεία της Πάτρας, των Γρεβενών, του Ρεθύμνου και σε πολλά σχολεία της Αττικής, όπως Περιστέρι, Καισαριανή, Βύρωνα, Υμηττό, Καρέα, Νέο Κόσμο, Άλιμο.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού, για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Η έναρξη των μαθημάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε οδηγίες χρήσης για το internet προς τους πολίτες, για να μην επιβαρυνθούν τα δίκτυα στη διάρκεια του lockdown.

Πηγή

Lockdown: Έπεσε το σύστημα τηλεκπαίδευσηςTechblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς