Στ. Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση από Moody’s και το ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου (live)

Στ. Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση από Moody’s και το ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου (live)

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου lockdown, και όπως εξήγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θέλησε να δράσουμε ξανά νωρίτερα παρά αργότερα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα, να σωθούν ζωές, να μην φτάσει στα όριά του το σύστημα Υγείας, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημείωσε, για άλλη μία φορά, η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα θα είναι καθοριστική, ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων όπως ανακοινώθηκε. Αλλά θα υπάρχει και κρατική επαγρύπνηση, ώστε να εξασφαλίζεται με εκτεταμένους ελέγχους η τήρηση των μέτρων.

Η αναβάθμιση από τη Moody’s και το ιστορικό χαμηλό που καταγράφεται σήμερα στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία μας, συνέχισε ο κ. Πέτσας.

«Η κυβέρνηση εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», ανέφερε ο κ. Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είναι, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του, αληθινός φίλος της Ελλάδας και είναι βέβαιο ότι υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας που είναι ήδη εξαιρετικές θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρές. Προσδοκούμε να συνεργαστούμε για την ενίσχυση των διμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας και για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε απευθείας μετάδοση

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση