Lockdown: «Πονοκέφαλος» για τις οικογένειες η τηλεκπαίδευση – Τι ισχύει με τις απουσίες

Share this

Την ερχόμενη Δευτέρα το κουδούνι στα σχολεία δεν θα χτυπήσει όμως καθηγητές και μαθητές την ίδια ακριβώς ώρα θα πρέπει να βρίσκονται μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών τους για την έναρξη του διαδικτυακού μαθήματος.

Μάλιστα όσοι μαθητές γυμνασίων και λυκείων δεν θα δηλώνουν ‘”παρών” στις διαδικτυακές τους τάξεις θα παίρνουν απουσίες.

Η τηλεκπαίδευση προκαλεί πονοκέφαλο σε οικογένειες μαθητών που χρειάζονται περισσότερους από έναν υπολογιστές είτε για τηλεμαθήματα είτε για τηλεργασία στη διάρκεια του lockdown.

Πριν καν ξεκινήσουν τα τηλεμαθήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αρκετά προβλήματα. Το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο έχει ενημερώσει τα σχολεία για τον περιορισμό που θα υπάρξει στις ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις λόγω της ταχύτητας σύνδεσης του διαδικτύου. Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν υποδομές για τηλεμαθήματα και οι εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν να τα κάνουν από τα σπίτια τους με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Ανοιχτά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία δημοτικά και ειδικά σχολεία. Η μετακίνηση των μικρών παιδιών από και προς το σχολείο θα μπορεί να γίνει με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα με μήνυμα 4 στον αριθμό 13033. Όλες οι υπόλοιπες δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση ενώ την ίδια δυνατότητα θα έχουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών στο διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Δείτε το βίντεο του MEGA

`

Share this

Αφήστε μια απάντηση