ΟΛΜΕ: Θα ελέγξουμε όλες τις καταστάσεις ψηφισάντων στις εκλογές-παρωδία

Share this

Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα πσοστα των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη  αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, υποστηρίζει η ΟΛΜΕ που συνεχίζει να αντιδρά στην διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την ως «εκλογές παρωδία».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει:

«Είναι ήδη γνωστά, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ο πρωτοφανής αυταρχισμός, το πλήθος των αντιδημοκρατικών ενεργειών και η πολιτική της πυγμής του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιβολή με κάθε τρόπο των εκλογών παρωδία χωρίς ψηφοδέλτια παρατάξεων και υποψηφίους. Είναι γνωστό επίσης, ότι η υπουργός Παιδείας συστηματικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Επειδή το ΥΠΑΙΘ αλλά και η ίδια η υπουργός Παιδείας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να εμπνέει στην εκπαιδευτική κοινότητα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι άμεσα θα ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, την συγκεντρωτική ηλεκτρονική κατάσταση ψηφισάντων όλης της χώρας. Αντίστοιχα, οι ΕΛΜΕ θα ζητήσουν τις ηλεκτρονικές καταστάσεις ψηφισάντων για όλα τα ΥΣ από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Καταδικάζουμε το ΥΠΑΙΘ που με διαρροές σε διάφορες ιστοσελίδες επιχειρεί να πείσει –κόντρα στην πραγματικότητα – ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και ψηφίζουν στις εκλογές παρωδία.

Καταδικάζουμε ομόφωνα τις κινήσεις υποψηφίων συγκεκριμένων παρατάξεων που ενώ έχουν ήδη δηλώσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς τους από τις εκλογές των ΥΣ, στέλνουν τις τελευταίες ώρες μαζικά μηνύματα σε συναδέλφους για να μπουν στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ και να τους ψηφίσουν. Τους προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στο απυρόβλητο να συνεχίσουν να κινούνται στο παρασκήνιο και την ανωνυμία. Θα παραδοθούν στη χλεύη του κλάδου και οι ενέργειες τους θα καταδικαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή την ώρα, μόλις τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, τα στοιχεία που συλλέγει η Ομοσπονδία από τις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν την συντριπτική απόρριψη του κλάδου. Τα ποσοστά δείχνουν την καταβύθιση της εκλογικής φάρσας. Η παρωδία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» αποδεικνύεται το ναυάγιο του ΥΠΑΙΘ. Γι αυτό και οι μηχανισμοί του πιέζουν με μηνύματα τους συναδέλφους να ψηφίσουν. Θα συναντήσουν την απόρριψη του κλάδου!»

Share this

Αφήστε μια απάντηση