Aυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από σήμερα σε όλη τη χώρα – Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Aυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από σήμερα σε όλη τη χώρα – Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού κι ενώ χθες ανακοινώθηκαν 1.152 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, είχαμε 7 νέους θανάτους και 153 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες η κυκλοφορία από σήμερα, θα γίνεται μόνο με αποστολή SMS στο 13033, ενώ από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Κλειστά από σήμερα και τα λύκεια, στις δύο αυτές περιοχές, όπου γίνεται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση, καθώς και τα καταστήματα λιανεμπορίου, οι εκκλησίες και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Την ίδια ώρα στο «κόκκινο» μπαίνει και η Μαγνησία, στην οποία από σήμερα και για ένα μήνα, μαζί με τις άλλες περιοχές αυξημένου κινδύνου, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Αττική, κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία, θέατρα και γυμναστήρια.

Παράλληλα, σε όλη τη χώρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, και επιβάλλεται τηλεργασία τουλάχιστον για το 50% των εργαζομένων.

O νέος χάρτης με τα Επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση