Ν. Παπαθανάσης για ενίσχυση επιχειρήσεων: Μοντέλο Μαρτίου στις κόκκινες περιοχές – Νέος κύκλος στήριξης από 1 Δεκεμβρίου

Ν. Παπαθανάσης για ενίσχυση επιχειρήσεων: Μοντέλο Μαρτίου στις κόκκινες περιοχές – Νέος κύκλος στήριξης από 1 Δεκεμβρίου

«Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στη Μαρία Γεωργίου και το Γιώργο Πίκουλα.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε πως “θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας”. Επικαλέστηκε, εξάλλου, στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχασε τις λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.
«Σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», συνέχισε, προκειμένου να βρεθούμε σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Θα ακολουθήσουμε (στις κόκκινες περιοχές) το ίδιο μοντέλο που ακολουθήσαμε και τον Μάρτιο, αναστολή σύμβασης εργασίας, επίδομα 534 ευρώ και δέσμευση από τον εργοδότη για μη απόλυση. Οτιδήποτε ανακοινωθεί θα στηρίζει περαιτέρω τις θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Παπαθανάσης ενώ αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή είπε ότι «η τέταρτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα ισχύσει για τις περιοχές που μπαίνουν τώρα στο κόκκινο ότι έχει ανακοινωθεί ήδη, ένα μέρος της δηλαδή δε θα επιστραφεί»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε, επίσης, πως «θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Δεκεμβρίου και ότι οι περιοχές που θα μπουν σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς θα τύχουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης είτε με την μεταφορά των υποχρεώσεων, είτε με το ενοίκιο», παρέπεμψε ωστόσο στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

www.ert.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση