Οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν ξανά τη Huawei με εξαρτήματα

Huawei Logo

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στη Huawei, καθώς οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν ξανά την εταιρεία με εξαρτήματα για τα smartphone της. Ήδη πριν λίγες ώρες μάθαμε ότι η Sony έχει πάρει άδεια να προμηθεύει τη Huawei με αισθητήρες, ενώ πριν λίγες ημέρες και η Samsung Display πήρε τη σχετική άδεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Financial Times ακόμα περισσότερες εταιρείες έχουν πάρει τη σχετική άδεια για να προμηθεύουν τη Huawei με εξαρτήματα, όμως υπάρχει ένας περιορισμός. Αυτά τα εξαρτήματα δεν πρέπει να συσχετίζονται με το δίκτυο 5G της εταιρείας, με την FT να αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα εξαρτήματα που σχετίζονται με το τμήμα smartphone της Huawei.

Ο αναλυτής της Jefferies, Mr. Lee, πιστεύει ότι είναι θέμα ημερών οι Qualcomm και MediaTek να λάβουν και αυτές τη σχετική άδεια, ώστε να λυθεί εντελώς το πρόβλημα της Huawei για τα chipsets των κινητών της. Από την άλλη, δύσκολα θα μπορούσε να πάρει άδεια η TSMC, καθώς έτσι θα συνεχιστεί κανονικά η παραγωγή των Kirin SoC της εταιρείας. Επίσης, αν και δε σχετίζονται με το 5G, δε γνωρίζουμε αν θα μπορούσε να γίνει κάποια “ελάφρυνση” και στον τομέα του λογισμικού, καθώς η επιστροφή των Google Services στη Huawei θα συνεπάγεται σε σχεδόν άρση των αποκλεισμών.

Πηγή

Οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν ξανά τη Huawei με εξαρτήματαTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης