iPhone 12: Πρέπει να βιαστούμε για αγορά;

Τα πρώτα μοντέλα iPhone 12, το απλό και το 12 Pro, έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε αρκετές Ευρωπαϊκές αγορές, όμως χρειάζεται όντως να βιαστούμε για αγορά; Τα νέα iPhone 12 έχουν βελτιωμένες κάμερες, πανίσχυρο επεξεργαστή και ένα ελαφρώς ανανεωμένο design σε σχέση με το σχεδιασμό που βλέπουμε από το iPhone X. Οπότε, πάμε να δούμε αν κάποιος έχει ήδη κάποιο iPhone χρειάζεται όντως να βιαστεί να αναβαθμίσει ή μπορεί να περιμένει ή ακόμα και να παραβλέψει τη νέα γενιά.

Έχω iPhone 11/XR και θέλω κάποιο iPhone 12

Ξεκινάμε λοιπόν με την πιο εύκολη κατηγορία. Αν έχετε κάποιο εκ των iPhone 11 ή iPhone XR τότε ναι, αξίζει να αναβαθμίσετε άμεσα. Όχι τόσο για τα καλύτερα specs, αλλά για την οθόνη και μόνο. Ως πρώην κάτοχος iPhone 11 η οθόνη του δε μπορεί με τίποτα να φτάσει το επίπεδο μίας καλά καλιμπραρισμένης OLED, όπως αυτή όλων των iPhone με OLED. Αν είστε λοιπόν σε αυτή την κατηγορία, αξίζει η άμεση αγορά.

Έχω iPhone X και θέλω κάποιο iPhone 12

Κακά τα ψέματα, το πρώτο iPhone X ήταν το πρώτο “δοκιμαστικό” για το νέο σχεδιασμό. Λόγω του αρκετά παλιού του πλέον hardware αλλά και τις κάμερες, όσοι θέλετε να αναβαθμίσετε θα δείτε τρομερές διαφορές σε κάθε πλευρά. Επίσης, η μπαταρία κάποιων εκ των νέων iPhone θα σας φανεί πολύ καλύτερη. Οπότε ναι, αν έχετε iPhone X αξίζει να βιαστείτε για αγορά κάποιου νέου μοντέλου.

Έχω iPhone XS/XS Max και θέλω κάποιο iPhone 12

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν και μιλάμε για συσκευές δύο ετών, η σειρά iPhone XS είναι πραγματικά μία κορυφαία επιλογή, ακόμα και σήμερα, αν θέλει κάποιος να πάρει οικονομικό, μεταχειρισμένο iPhone. Αν λοιπόν δεν ψάχνετε τις νυχτερινές λήψεις και η μπαταρία σας είναι ακόμα σε ικανοποιητικό επίπεδο, τότε τα iPhone XS μπορούν να σας κρατήσουν ακόμα ένα χρόνο. Αν όμως δεν ισχύουν τα παραπάνω, τότε αξίζει να μεταβείτε απευθείας στο iPhone 12 και να μη σκεφτείτε καν τη σειρά 11.

Έχω iPhone 11 Pro/11 Pro Max και θέλω κάποιο iPhone 12

Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθείτε εσείς οι ίδιοι: σας αφήνουν ικανοποιημένους οι συσκευές σας; Τα iPhone 11 Pro και Pro Max ήταν ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με τα XS και XS Max, τόσο σε μπαταρία όσο και σε νυχτερινές λήψεις. Ο νέος αισθητήρας LiDAR και ο καλύτερος επεξεργαστής δεν είναι στοιχεία που μπορούν να δικαιολογήσουν την άμεση μετάβαση. Επίσης, το selling point του 5G δεν υφίσταται καν στην Ελλάδα. Ακόμα και στις νυχτερινές λήψεις τα 11 Pro και 11 Pro Max παραμένουν κορυφαία. Οπότε, αν δε θέλετε απλά να έχετε το “νεότερο”, μπορείτε να παραβλέψετε τη νέα σειρά.

Αυτές είναι οι δικές μας συμβουλές για το αν αξίζει κάποιος να μεταβεί άμεσα στη νέα γενιά και να προχωρήσει στην αγορά κάποιου μοντέλου iPhone 12. Προφανώς όσοι είστε κολλημένοι με την τεχνολογία περιμένετε ήδη καρτερικά το άνοιγμα των προ-παραγγελιών. Όμως όσοι δεν είστε αλλά σας άρεσε η νέα σειρά, τότε ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός να σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Επίσης, δεν βάλαμε από το iPhone 8 και κάτω γιατί όπως είπαμε στα 11 και XR, αν έχετε LCD οθόνη αξίζει η αναβάθμιση άμεσα.

Βέβαια, θέλουμε να ακούσουμε και τη γνώμη των κατόχων των συσκευών ή αυτών που θέλουν να κάνουν αγορά άμεσα, τι σας κέρδισε, τι σας κάνει να ανυπομονείτε ή τι σας έβαλε σε σκέψεις να προσπεράσετε τη νέα σειρά.

iPhone 12: Πρέπει να βιαστούμε για αγορά;Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης