Η PayPal ετοιμάζει πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Η PayPal ετοιμάζει πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Η PayPal δημιουργεί δική της υπηρεσία κρυπτονομίσματος, επιτρέποντας σε χρήστες να αγοράσουν, να κατέχουν και να πουλήσουν εικονικά νομίσματα στην ιστοσελίδα και σε εφαρμογές της.Η εταιρία ηλεκτρονικών πληρωμών και εμπορίου ανακοίνωσε πως το να προσθέσει χρήση κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin, ήταν ένα σπουδαίο βήμα προς την αποδοχή τους στην κοινωνία. Οι επενδυτές του bitcoin συμφώνησαν, κάνοντας τις τιμές του να αυξηθούν κατά 5%.

Η αποδοτικότητα, ταχύτητα και ευελιξία στη χρήση των κρυπτονομισμάτων δίνουν στον κόσμο οικονομική ασφάλεια και σημαντικά οφέλη, είπε ο πρόεδρος και υπεύθυνος της PayPal Dan Shulman, ο οποίος περιέγραψε την αλλαγή μεταξύ κανονικών και εικονικών νομισμάτων ως, τελικά, αναπόφευκτη.

Τα κρυπτονομίσματα είναι εικονικά χρήματα, που μπορούν να ανταλλαχθούν χωρίς επιπλέον χρεώσεις μεταξύ των χρηστών ηλεκτρονικά, δίχως την ανάμιξη τραπεζών και συχνούς ελέγχους από την κυβέρνηση.

«Η παγκόσμιά μας εμβέλεια, η γνώση περί ηλεκτρονικών πληρωμών, το διπλό δίκτυο και η ικανή ασφάλεια μαζί με τη γρήγορη χρήση, μας προσφέρουν την ευκαιρία και ευθύνη, ώστε να βοηθήσουμε στην κατανόηση, αγορά και λειτουργία αυτών των νέων μέσων συναλλαγής» δήλωσε ο Schulman.

Πώς λειτουργεί;

Η PayPal λέει πως η νέα της υπηρεσία θα δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να έχουν και να ανταλλάζουν Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin, κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας το εικονικό πορτοφόλι τις εταιρίας, αφήνοντας τον κόσμο να αγοράζει διαδικτυακά, καθώς και να ζητά ή στέλνει χρήματα.

Οι πελάτες της εταιρίας από την Αμερική θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά θα μπορούν να πληρώνουν για προϊόντα και υπηρεσίες με τα κρυπτονομίσματα από τις αρχές του 2021. Αντιθέτως οι πελάτες από την Venmo,  και συγκεκριμένων παγκοσμίων χρηστών δεν θα έχουν τις υπηρεσίες μέχρι και τα μέσα του επόμενου έτους.

Επενδυτές έδειξαν θετικοί στα νέα τις Τετάρτης, καθώς οι μετοχές τις PayPal εκτοξευτήκαν αμέσως πριν κατασταλάξουν στην αξία που είχαν στην αρχή της ημέρας. Η αξία των μετοχών της εταιρίας έχει αυξηθεί κατά πολύ μετά την έναρξη της πανδημίας του Covid-19 στις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου.

Η πανδημία έχει εκτοξεύσει την βιομηχανία και τις εταιρίες των διαδικτυακών πληρωμών όπως τις PayPal, Square και Venmo (η οποία ανήκει στην PayPal), καθώς πολλοί πελάτες που ανησυχούν για τον ιό αποφεύγουν τα παραδοσιακά χρήματα.

Η PayPal δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρία που πιστεύει στα κρυπτονομίσματα. Η Square ξόδεψε 50 δισ. δολάρια για να αγοράσει πάνω από 4700 bitcoins νωρίτερα μέσα στον μήνα. Η υπεύθυνη οικονομικών της Square, Amrita Ahuja, είπε σε δημοσιογράφους τότε πως η εταιρία πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να είναι κάτι πολύ παραπάνω ως «ένα κραταιό νόμισμα στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: CNΝ

www.ert.gr

Κατερίνα Μουτάφη

Αφήστε μια απάντηση