Devil May Cry 5: Υποστήριξη ray tracing σε next-gen, όμως με επιπτώσεις

Φαίνεται πως η next-gen έκδοση του Devil May Cry 5 θα μπορεί να προσφέρει ray tracing, όμως με επιπτώσεις στην ανάλυση και το framerate. Συγκεκριμένα, η Special Edition του παιχνιδιού, που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά για Xbox Series X και PlayStation 5 την ημέρα της κυκλοφορίας τους, θα προσφέρει διάφορα modes για να διαλέξουν οι παίκτες.

Οι παίκτες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και το ray tracing στις next-gen κονσόλες τους, όμως θα μπορούν να διαλέξουν είτε 4K ανάλυση με 30fps είτε FHD ανάλυση στα 60 fps σε αυτή την περίπτωση. Αν πάλι δε σας ενδιαφέρει βέβαια το RT, μπορείτε να απολαύσετε το Devil May Cry 5 σε 4K ανάλυση στα 60fps, ή σε έως και 120fps με χαμηλότερη ανάλυση, την οποία δε διευκρινίζει προς το παρόν η Capcom.

Το DMC 5 δεν είναι το μόνο παιχνίδι που θα έχει επιπτώσεις στην ανάλυση της εικόνας σε περίπτωση ενεργοποίησης του ray tracing. Από την άλλη, αν και σημαντικότερα δυνατές, είναι ανησυχητικό το να μη μπορούν να φτάσουν οι next-gen κονσόλες τα 60fps σε 4K ανάλυση με ray tracing. Βέβαια όσο περνάει ο καιρός και βλέπουμε παιχνίδια ειδικά ανεπτυγμένα για τα νέα συστήματα θα δούμε και αρκετές βελτιώσεις.

Πηγή

Devil May Cry 5: Υποστήριξη ray tracing σε next-gen, όμως με επιπτώσειςTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης