Διάκριση για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στα βραβεία ECTN

Διάκριση για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στα βραβεία ECTN

Κορυφαία διάκριση έλαβε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το έργο του στην ανάδειξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση νέων τεχνολογιών και συστημάτων εικονικής πραγματικότητας από το ECTN, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural TourismNetwork) στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, το ΙΜΕ έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία και Ψηφιοποίηση στον Βιώσιμο Πολιτιστικό Τουρισμό, προς έξυπνους προορισμούς» (Innovation and Digitalisation in Sustainable Cultural Tourism, towards Smart Destinations), κατηγορία μάλιστα, η οποία συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες από οργανισμούς και φορείς από όλη την Ευρώπη. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Διάσκεψης για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, με θέμα: «Ανάπτυξη και προβολή θεματικού τουρισμού με βάση την Πολιτιστική Κληρονομιά».

Τα συγκεκριμένα Βραβεία διοργανώνονται από το 2014 σε ετήσια βάση, με διαφορετική θεματική κάθε φορά. Η έκδοση για το 2020 επικεντρώθηκε στη θεματική «Destination of Sustainable Cultural Tourism», και διοργανώθηκε από το ECTN, σε συνεργασία με τη Europa Nostra, τη European Travel Commission και το NECSTouR, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, «Δρόμοι των Φοινίκων» (The Phoenicians) και «IterVitis».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κος Δημήτρης Εφραίμογλου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για τη βράβευση αυτή. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανέκαθεν επιχειρούσε να συνδέσει ενεργά τον πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά με τον βιώσιμο τουρισμό. Άλλωστε, στη δύσκολη αυτή εποχή, η ύπαρξη ψηφιακών εφαρμογών αποτελεί παραγωγική διέξοδο και είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η επιλογή μας να αναδείξουμε εμβληματικούς χώρους και μνημεία όπως η Αγία Σοφία, η Ακρόπολη, η Ολυμπία, η αρχαία Αγορά της Αθήνας, αλλά και αρχαίες πόλεις εκτός Ελλάδας όπως η Μίλητος και η Πριήνη με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας και μέσα από πρωτότυπες διαδικασίες έρευνας, τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης, αποτελεί σήμερα περισσότερο από ποτέ τον πλέον ενδεδειγμένο εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού και ανάδειξης της χώρας μας ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στην Ευρώπη».

www.ert.gr

Σπυριδούλα Κακλατζή
image}

Αφήστε μια απάντηση