Βέλγιο: «Λουκέτο» ξανά στα γήπεδα για τουλάχιστον ένα μήνα

Share this

Την απόφαση να κλείσουν και πάλι τα γήπεδα στο Βέλγιο έλαβαν οι αρχές της χώρας, εξαιτίας της ραγδαίας έξαρσης του κορωνοϊού.

Με βάση τα νέα περιοριστικά μέτρα οι φίλαθλοι δεν θα έχουν δικαίωμα στο εξής να μπαίνουν στα γήπεδα τουλάχιστον για ένα μήνα. Το Βέλγιο ήταν μία από τις χώρες που από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε επιτρέψει την πιλοτική επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες, ωστόσο, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τότε ανάγκασαν τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Οι αρχές του Βελγίου έκαναν γνωστό ότι για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προχωρούν σε αναστολή της εισόδου των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που σημαίνει ότι επαγγελματικοί αθλητικοί αγώνες, όπως και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Βελγίου θα διεξαχθούν για ακόμη μία φορά χωρίς κόσμο, ενώ για όσους αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου έχουν προγραμματιστεί, αποφασίστηκε να ανασταλεί η διεξαγωγή τους μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

Το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει να ισχύσει από την Παρασκευή (23/10), στον αγώνα της Κορτράικ με την Άντερλεχτ για τη 10η αγωνιστική της Jupiler League, με τον πρωθυπουργό του Βελγίου να δηλώνει: «Δεν είναι οι κανόνες που θα νικήσουν τον ιό, αλλά όλοι μαζί υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε μια ενωμένη ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων.»

Share this

Αφήστε μια απάντηση