Βρέθηκε τμήμα του αρχαίου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης – Θα τοποθετηθεί στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης

Βρέθηκε τμήμα του αρχαίου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης – Θα τοποθετηθεί στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης

Στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα τοποθετηθεί το τμήμα του αρχαίου τείχους της Μυτιλήνης από τα τέλη του 4ου αιώνα π. Χ.,  μήκους 7 και ύψους 1,5 μέτρων, που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών στο μεγάλο έργο αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων το οποίο ξεκίνησε από την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.

Πρόκειται για τμήμα του τείχους, ενώ σε απόσταση τεσσάρων μέτρων εντοπίστηκε τμήμα του ακρομολίου της αρχαίας πόλης που κόβει κάθετα το έργο και συνεχίζεται στην οδό Καβέτσου, και το οποίο δε θα πειραχτεί.

Το μνημείο που εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες σε πολύ σύντομο χρόνο και υπό την επίβλεψη της αρχαιολογίας αποκολλήθηκε από το σημείο και θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί μόνιμα στην αριστερή πλευρά του πάρκου, το οποίο απέχει μόλις λίγα μέτρα από το σημείο εντοπισμού. Το περιστατικό, πάντως, αποτέλεσε ένα πρώτο “κρας τεστ” για την εξέλιξη του έργου και για τους φόβους που είχαν εκφράσει καταστηματάρχες της περιοχής για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρει στην εξέλιξή του ο εντοπισμός αρχαίων.

Τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και η δεκαήμερη καθυστέρηση που υπήρξε για τα καλώδια του ΟΤΕ, πάντως, οδηγούν σε παρέκκλιση μόλις δύο εβδομάδων από τον προγραμματισμό του έργου -με μόνο παράγοντα στην παρούσα φάση για να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό το πρώτο σημείο, τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, να κλείσει το σκάμμα, και να ξεκινήσει και πάλι τον Μάρτιο, μπροστά από το ταχυδρομείο.

The post Βρέθηκε τμήμα του αρχαίου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης – Θα τοποθετηθεί στο πάρκο Αγίας Ειρήνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr